Huskur mot förkylning

Well, strängt taget går inte virusinfektioner att bota, men det finns sätt att göra tillfriskningsprocessen mer uthärdlig. Själv har jag just legat däckad i höstens första förkylning. Underbar tajming i och med att jag dessutom har en hemtenta att skriva. Det går inget vidare bra att tänka genom feberdimmorna. Hur som helst så är jag nu på bättringsvägen, och följande brygd har potentiellt varit orsaken till att hostandet och snorandet har hållt sig på en miniminivå. Jag samlade ihop alla tips vänner och släktingar kastade över mig och kokade ihop allt i en stor kopp.

Huskur mot förkylning

  • 2 cm färsk ingefära (riven)
  • 1 tsk torkade kamomillblommor
  • Några nypor torkad eller färsk timjan
  • Några nypor torkad salvia
  • Juice från en halv citron
  • 1-2 msk maskroshonung (agavesirap eller lönnsirap funkar också)

Lägg ingefäran, kamomillblommorna, timjan och salvia i ett tefilter. Placera filtret i en stor kopp och häll över kokande vatten. Låt dra fem minuter. Ta ur tefiltret och blanda i citron och maskroshonung.

Denna brygd har jag alltså pimplat mer eller mindre konstant under de senaste dagarna. Tämligen vätskedrivande, men värmande och välgörande.

Prosit,

Winterdragon

Published by Winterdragon

One comment on “Huskur mot förkylning”

  1. 'Then the Dean repeated the mantra that has had such a marked effect of the progress of knowledge throughout the ages.

    "Why don't we mix up absolutely everything and see what happens?" he said'

Leave a Reply